Pinaatilla ja sinihomejuustolla ryyditetty kasvislasagne on perjantai-illan bravuuri, jota kannattaa kokeilla jo tänään.
Kasvislasagne
12-16 lasagnelevyä
Kasviskastike:
2 isoa sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
2 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
0,5 dl ketsuppia
1 kasvisliemikuutio
Mustapippuria
1 rkl Provencen yrttisekoitusta
Juusto-pinaattikastike:
1 pussi pakastepinaattia
2 rkl ruoanlaittoon sopivaa margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 dl murennettua sinihomejuustoa
4 dl juustoraastetta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Pilko kasvikset pieniksi paloiksi. Jos kaapista ei löydy juuri reseptissä mainittuja vihanneksia, improvisoi vapaasti. Esimerkiksi herkkusienet, paprika ja selleri sopivat joukkoon mainiosti.
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää joukkoon kasvikset. Kuullota kasvikset pehmeiksi. Lisää kattilaan tomaattimurska, ketsuppi ja liemikuutio. Hauduta varttitunti. Mausta.
Tee seuraavaksi juusto-pinaattikastike. Sulata margariini kattilassa. Lisää joukkoon ensin jauhot ja sitten vähitellen maito. Sekoita koko ajan. Lisää sinihomejuusto, puolet juustoraasteesta ja sulatettu pinaatti. Sekoita muutama minuutti kunnes juustot ovat sulaneet ja kastike on tasaista. Mausta pienellä ripauksella muskottipähkinää, jos sitä kaapista löytyy.
Lado kastikkeet ja lasagnelevyt uunivuokaan kerroksittain. Jätä päällimäiseksi juustokastikekerros ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Laita lasagne uuniin kypsymään reiluksi puoleksi tunniksi.
Juomalasiin kannattaa kaataa esimerkiksi saksalaista, puolimakeaa luomuviiniä Hedgerow White Winea.
Raikkaan raparperinen maku sopii hyvin valoisaan kevätiltaan tuhdin kasviruoan kyytipojaksi. Nauti hyvällä mielellä hyvässä seurassa.
Kasvislasagne
12-16 lasagnelevyä
Kasviskastike:
2 isoa sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
2 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
0,5 dl ketsuppia
1 kasvisliemikuutio
Mustapippuria
1 rkl Provencen yrttisekoitusta
Juusto-pinaattikastike:
1 pussi pakastepinaattia
2 rkl ruoanlaittoon sopivaa margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 dl murennettua sinihomejuustoa
4 dl juustoraastetta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Pilko kasvikset pieniksi paloiksi. Jos kaapista ei löydy juuri reseptissä mainittuja vihanneksia, improvisoi vapaasti. Esimerkiksi herkkusienet, paprika ja selleri sopivat joukkoon mainiosti.
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää joukkoon kasvikset. Kuullota kasvikset pehmeiksi. Lisää kattilaan tomaattimurska, ketsuppi ja liemikuutio. Hauduta varttitunti. Mausta.
Tee seuraavaksi juusto-pinaattikastike. Sulata margariini kattilassa. Lisää joukkoon ensin jauhot ja sitten vähitellen maito. Sekoita koko ajan. Lisää sinihomejuusto, puolet juustoraasteesta ja sulatettu pinaatti. Sekoita muutama minuutti kunnes juustot ovat sulaneet ja kastike on tasaista. Mausta pienellä ripauksella muskottipähkinää, jos sitä kaapista löytyy.
Lado kastikkeet ja lasagnelevyt uunivuokaan kerroksittain. Jätä päällimäiseksi juustokastikekerros ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Laita lasagne uuniin kypsymään reiluksi puoleksi tunniksi.
Juomalasiin kannattaa kaataa esimerkiksi saksalaista, puolimakeaa luomuviiniä Hedgerow White Winea.
Raikkaan raparperinen maku sopii hyvin valoisaan kevätiltaan tuhdin kasviruoan kyytipojaksi. Nauti hyvällä mielellä hyvässä seurassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti