Kyprokselta kotoisin oleva Halloumi on mukavalla tavalla konstikas juusto. Kun palan käärii paketista, se ei tee vaikutusta. Juuston koostumus on kumimainen, ja se maistuu pelkästään suolaiselta. Halloumin todellinen luonne tulee esiin, kun sen viipaloi ja heittää pannulle. Halloumi on yksi harvoja juustoja, jotka kestävät kovaakin kuumuutta sulamatta. Grillissä tai pannulla sen koostumus muuttuu ihanan sitkeäksi ja sen pinta rapeaksi ja kullankeltaiseksi.
Juustoa voi käyttää melkein missä tahansa: padoissa, vartaissa, alkupaloissa. Halloumi sopii täydellisesti myös raikkaan salaatin sekaan. Kyytipojiksi herkulle kannattaa heittää vaikkapa rucolaa, avokadoa, paahdettuja pinjansiemeniä, paprikaa, tomaattia ja Kalamata-oliiveja. Myös makeat hedelmät luovat ihanan makuyhdistelmän suolaisen Halloumin kera. Esimerkiksi Cantaloupe-meloni tai siemenettömät viinirypäleet toimivat salaatissa varmasti.
Halloumi kannattaa paistaa pienessä tilkassa öljyä ja vikkelästi korkeassa lämpötilassa. Tällöin juusto saa kauniin, rapean pinnan eikä sula. Salaatti kannattaa syödä heti, sillä juusto on ehdottomasti parhaimmillaan lämpimänä ja pehmeänä. Halloumi-juusto kuuluu nykyään lähes jokaisen keskikokoisen tai sitä suuremman marketin valikoimiin.
Kuva: Suzie Yates
Juustoa voi käyttää melkein missä tahansa: padoissa, vartaissa, alkupaloissa. Halloumi sopii täydellisesti myös raikkaan salaatin sekaan. Kyytipojiksi herkulle kannattaa heittää vaikkapa rucolaa, avokadoa, paahdettuja pinjansiemeniä, paprikaa, tomaattia ja Kalamata-oliiveja. Myös makeat hedelmät luovat ihanan makuyhdistelmän suolaisen Halloumin kera. Esimerkiksi Cantaloupe-meloni tai siemenettömät viinirypäleet toimivat salaatissa varmasti.
Halloumi kannattaa paistaa pienessä tilkassa öljyä ja vikkelästi korkeassa lämpötilassa. Tällöin juusto saa kauniin, rapean pinnan eikä sula. Salaatti kannattaa syödä heti, sillä juusto on ehdottomasti parhaimmillaan lämpimänä ja pehmeänä. Halloumi-juusto kuuluu nykyään lähes jokaisen keskikokoisen tai sitä suuremman marketin valikoimiin.
Kuva: Suzie Yates
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti