Pariskunnille syntyy arjessa pientä kärhämää niinkin mukavasta asiasta kuin ruoanlaitto. Työpäivän jälkeen ei kumpaakaan välttämättä innosta hellan ääreen jumittuminen.
Jos makuhermot eivät halaja valmisruokaa, eikä kukkaro kestä arkena ravintolavierailuja, kannattaa kokeilla simppeliä konstia: koko viikon ruokalistan laatimista yhteistuumin etukäteen.
Ajatus saattaa kuulostaa tylsältä, mutta hommassa on kiistatta etunsa:
a) Sopu säilyy paremmin. Molemmilla on omat ruoanlaittovuoronsa, jotka on etukäteen päätetty molempien aikataulujen mukaan. Ei tarvitse kinata siitä, kumpi tekee tänään ja mitä.
b) Kukkaro ei kevene entiseen tahtiin. Lista vähentää kaupassakäyntikertoja, eikä mukaan tartu niin helposti ylimääräisiä heräteostosherkkuja.
c) Säästyy aikaa. Kaupassa ei tarvitse ravata alvariinsa, eikä haahuilla hyllyjen välissä suunnitellen samalla päivän ateriaa. Aikaa jää oleelliseen - syömiseen yhdessä.
d) Ruoka on maistuvampaa ja terveellisempää. Ateriat tulee suunniteltua paremmin, ja kaapista löytyy aina niihin tarvittavat ainekset. Päiviä, joina kyhätään hätäpasta kaapin jämäaineksista tai paistetaan pussillinen ranskalaisia pakastimesta, tulee eteen harvemmin.
Jos makuhermot eivät halaja valmisruokaa, eikä kukkaro kestä arkena ravintolavierailuja, kannattaa kokeilla simppeliä konstia: koko viikon ruokalistan laatimista yhteistuumin etukäteen.
Ajatus saattaa kuulostaa tylsältä, mutta hommassa on kiistatta etunsa:
a) Sopu säilyy paremmin. Molemmilla on omat ruoanlaittovuoronsa, jotka on etukäteen päätetty molempien aikataulujen mukaan. Ei tarvitse kinata siitä, kumpi tekee tänään ja mitä.
b) Kukkaro ei kevene entiseen tahtiin. Lista vähentää kaupassakäyntikertoja, eikä mukaan tartu niin helposti ylimääräisiä heräteostosherkkuja.
c) Säästyy aikaa. Kaupassa ei tarvitse ravata alvariinsa, eikä haahuilla hyllyjen välissä suunnitellen samalla päivän ateriaa. Aikaa jää oleelliseen - syömiseen yhdessä.
d) Ruoka on maistuvampaa ja terveellisempää. Ateriat tulee suunniteltua paremmin, ja kaapista löytyy aina niihin tarvittavat ainekset. Päiviä, joina kyhätään hätäpasta kaapin jämäaineksista tai paistetaan pussillinen ranskalaisia pakastimesta, tulee eteen harvemmin.
Siispä ensi viikon listaa suunnittelemaan! Inspiroivia reseptejä löytyy esimerkiksi Heidi Swansonin englanninkielisestä blogista 101 Cookbooks.
Vai kuulostaako ruokalistan suunnittelu liian kurinalaiselta, nitistääkö se ilon ja luovuuden kokkailusta?
Kuva: sxc.hu
1 kommentti:
Hauska idea! Lupaan kokeilla!
Lähetä kommentti