tiistai 17. helmikuuta 2009

Tulista ja punaista

Tomaattikeitto on ihana talvipäivän ruoka. Se lämmittää mieltä jo hehkuvanpunaisen värinsä ansiosta. Kun joukkoon lisätään vielä chiliä, lämpö yltää makuhermoihin asti.



Tulinen, sileä tomaattikeitto

1 rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
500 g purkki paseerattua tomaattia
5 dl vettä
kasvisliemikuutio
mustapippuria

Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Muista poistaa chilistä ensin siemenet! Kuullota sipuli ja chili kattilassa mutta varo, ettei sipuli pääse ruskistumaan. Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja liemikuutio.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia. Rouhi mustapippuria mausteeksi. Tarkista maku. Annokset voi koristella tuoreella basilikalla ja ruokalusikallisella maustamatonta jogurttia.

Vinkki: Lisämakua keittoon saa ripottelemalla päälle esimerkiksi vuohenjuustokuutioita, leipäkrutonkeja tai raejuustoa.

Kuva: sxc.hu

1 kommentti:

Seitti kirjoitti...

Ihanan näköistä keittoa, tätä täytyy kokeilla :)