lauantai 28. helmikuuta 2009

Kulhollinen vegaanista herkkua

Monella kotikokilla saattaa mennä sormi suuhun, jos joku kaavailtujen illanistujaisten kutsuvieraista ilmoittaa olevansa vegaani. Olisihan se mukavaa, että kaikki voisivat syödä samaa ruokaa, mutta mikä olisi vegaaninen ruoka, joka maistuisi varmasti myös sekasyöjille.

Tässäpä teille resepti monissa pippaloissa testattuun ruokaisaan pastasalaattiin, joka on myös erittäin helppo valmistaa. Työläin osuus - marinadin valmistaminen tofulle - pitää hoitaa pois alta jo kekkereitä edeltävänä iltana, mikä ei ole lainkaan huono homma. Lopputulos on erittäin herkullinen (kuva ei tee täysin oikeutta salaatille).





Resepti ja kuva ovat peräisin Kasviskekkerit-tapahtuman kotisivuilta, joilta löytyy myös muita mainioita vegaanisia reseptejä. Tapahtuma järjestetään vuosittain ainakin Helsingissä, ja sen tarkoituksena on tutustuttaa ihmisiä kasvissyöntiin tarjoamalla heille ilmaiseksi maukasta kasvisruokaa.

Tofu-pastasalaatti

1 pkt kiinteää tofua kuutioina

Marinadi tofulle:
2 valkosipulin kynttä puristettuna
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tomaattiketsuppia tai -pyrettä
2 tl paprikajauhetta
1 tl garam masalaa
ripaus chilijauhetta
0,5 dl öljyä
0,5 dl vettä

Muut ainekset:
5 dl keitettyä pastaa
10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja viipaloituna
1 pieni purkki hyviä oliiveja
1 prk kookoskermaa
Ruukullinen tuoretta persiljaa hienonnettuna

Sekoita marinadin ainekset tofukuutioihin ja marinoi tofua yön yli. Paista kuutiot öljyssä rapeapintaisiksi. Sekoita kuutiot muihin aineksiin.

1 kommentti:

may-aa kirjoitti...

Tää on ihan älyttömän hyvää ! Tosin tofun vaihdoin soijasuikaleisiin ja lisäsin kevätsipulia ja kirsikkatomaatteja :)