perjantai 5. kesäkuuta 2009

Fetaa ja pinaattia

Töitä on paljon ja lisää on tulossa, mutta kahteen päivään en aio antaa ajatustakaan duunijutuille. Aion tänään viettää sateista lauantai-iltaa kotosalla kaikessa rauhassa Hercule Poirotin seurassa. Kiitosta vaan Ylen Ykköselle ihanasta kesäsarjasta! Tyylikkään viiksiniekan tuijottelemisen ohessa meinaan saunoa ja juoda kaksi tai jopa kolme englantilaista, kuivaa omppusiideriä. Palan painikkeeksi pyöräytän superhelpon ja ihan sairaan herkullisen fetapinaattipiirakan.





Fetapinaattipiirakka


1 kpl valmista pakastepiirakkataikinaa

2 pussia pakastepinaattia

200 g fetajuustoa

2 kanamunaa

1 dl maitoa

Rouhittua maustepippuria



Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Painele taikina piirakkavuokaan. Sulata pakastepinaatti kulhossa mikrossa. Murustele feta joukkoon. Sekoita hyvin. Lusikoi fetapinaattimössö piirakkataikinan päälle vuokaan. Sekoita sitten kulhossa kaksi munaa ja maito. Rouhi joukkoon reilusti mustapippuria. Kaada seos piirakan päälle. Jos haluat, ja jos kaapista löytyy, ripottele päälle vielä juustoraastetta. Laita uuniin noin puoleksi tunniksi. Nautiskele kylmän, kuivan siiderin ja Hercule Poirotin kanssa.

Kuva: sxc.hu

Ei kommentteja: