keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Se löysi minut sittenkin

Olin voimissani. Ajattelin olevani sen yläpuolella. Kuvittelin, ettei se enää tule minun osakseni, kun kevätkin jo kurkistelee. Viime viikolla se sitten iski: sitkeä flunssa, joka on nujertanut lähes kaikki ystäväpiirissäni vuorotellen petiin talven mittaan. En onneksi saanut ärhäkkää influessaa kuumeineen ja lihassärkyineen, vain kurjan olon ja supertukkoisen nenän viikoksi.

Nyt olo on jo kohentunut ja mieli halajaa liikkumaan: joogaan, pilatekseen ja spinningiin. Ei ehkä kuitenkaan parane mennä, ainakaan tuohon viimeksi mainittuun. Kipeänä ei nimittäin sovi urheilla. Liikunta virkistää verenkiertoa ja saa viruksen leviämään ympäri kehoa. Treenaaminen kipeänä kasvattaa myös jälkitautien riskiä. Ennen treenaamisen jatkamista suositellaan pidettäväksi ainakin 1-2 täysin oireetonta lepopäivää. Senkin jälkeen liikunnan määrää ja rankkuutta tulisi lisätä asteittaisesti.




Muutamia tuttuja vinkkejä flunssan ja influenssan varalle


-Paras ennaltaehkäisykeino on käsien pesu, koska influessa leviää pisaratartuntana.
-Paras lääke on lepo.
-Yskää helpottaa höyryhengitys.
-Kuumetta alentamaan passaavat parasetamolivalmisteet.
-Kuumeessa nesteiden nauttiminen on tärkeää.
-Nuhaa voi helpottaa nenäsuihkeiden ja nänähuuhtelukannun avulla (itse en ole kannua kokeillut ja nenäsuihkeet tuntuvat mielestäni epämiellyttäviltä ja kuivattavat limakalvoja. Ehkä toimivat kuitenkin muilla).
-Influessarokote saattaa suojata taudilta, mutta se pitää ottaa hyvissä ajoin syksyllä.

Kuva: sxc.hu

Ei kommentteja: