torstai 21. toukokuuta 2009

Maasta voimaa meillä ja Afrikassa

Villi veikkaukseni on, että aika monen rippilapsen ja ylioppilaan lahjapaketista paljastuu tänäkin kesänä Kalevala Koruja. En tiedä, ovatko lahjan saajat ilahtuneita koruistaan. Itse en aikoinani ollut. Vaikka kotimaisuutta vaaliva korutuotanto ansaitsee arvostuksen, Kalevala Koruun liittyi silti ainakin minun 19-vuotiaassa päässäni mielikuvia pönäköistä Lions clubin rouvista. Ei ihan hip, hop, urban ja cool.

Nyt korukauppojen vitriineihin on tullut tarjolle uudenlaista Kalevalaa. Maan voima -korusarjan on suunnittellut Kaisaleena Mäkelä. Inspiraatio korusarjaan tuli taiteilijan pitkältä matkalta Australian alkuperäiskansojen parissa. Korusarjan neliömäinen muoto edustaa maata ja tilaa, ihmisen suhdetta maahan.





Ja tämä on hienoa: osa korusarjan tuotosta lahjoitetaan Naisten Pankille, jonka puolesta allekirjoittanutkin innokkaasti liputtaa.

Naisten Pankki on suomalainen rahasto, jonka varoilla rahoitetaan kehitysmaiden, erityisesti Afrikan, naisten taloudellista toimeentuloa. Naisten Pankin rahasto myöntää pienlainoja, tukee ammattikoulutusta ja rahoittaa kaikenlaista muutakin yrittäjyyteen tähtäävää toimintaa. Toukokuussa 2007 aloittanut Naisten Pankki oli Huhtikuun 2009 loppuun mennessä kerännyt 424 osakasta. Hyvähyvä!


Kuva: Kalevala Koru

Ei kommentteja: