keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Onnellisia asioita

Tapasin taannoin kaveria kaffekupin äärellä. Tuli puhetta onnellisena olemisesta. Tai lähinnä siitä, voiko omaa onnellisuuttaan jotenkin kehittää tai lisätä.

Viisas ja ennakkoluuloton ystäväni kertoi lukeneensa brittilehti Tatlerista kiinnostavan haastattelun. Huippumalli Elle Macpherson (joka jutun perusteella kuulemma vaikutti hirveän fiksulta ja maanläheiseltä tyypiltä) kertoi kirjoittavansa joka ilta paperille kolme asiaa, joiden takia hän on juuri nyt onnellinen. Ideana on, että kirjattavat onnet ovat pieniä ja yksityiskohtaisia havaintoja elämästä. Listalle eivät siis kelpaa sellaiset asiat kuin perhe, terveys tai hyvä työ, niin onnellisia juttua kuin ne ovatkin.

Olen nyt kokeillut onnilistaa muutamana iltana. Eilen muistikirjani sivu näytti tältä.

1. Mozzarella-pallo oli syöty huomaamattani loppuun ja pastaelämys meinasi mennä sen takia pieleen, mutta kaapista löytyikin sinihomejuustoa sen sijaan. Itse asiassa sekin sopi bolognesekastikkeen päälle mainiosti. Luovaa ongelmanratkaisua, lopputuloksena uusi makuyhdistelmä!

2. Uudet, vihreät kenkäni ovat saaneet monelta kehuja. Viimeksi tänään R kehui niitä koirapuistossa. Tuntuipa mukavalta. Epäröin ostosta kassalle asti, mutta kyllä kannatti.

3. Työmatkan varrelle puistoon oli tänään istutettu tulppaaneita. Mielettömän upeita, punaisia. Vielä aika pieniä, mutta kyllä ne siitä kasvavat. Mulla on niin kaunis työmatka halki historiallisen, hyvällä maulla uudistetun maiseman. Vesipyörteetkin ovat kauniita. Ah!




Kuulostanee yltiöpositiiviselta hörhöilyltä, mutta kylläpä vain tällainen listailu antaa onnelle nostetta. Kun hyvät asiat kirjoittaa paperille, ne huomaa ja niihin voi palata aivan eri tavalla kuin silloin, kun tapahtumat, näyt ja kuulokuvat vain kiitävät ohi arkisten rutiinien seassa. Suosittelen onnilistaa muillekin.

Kuva: sxc.hu

Ei kommentteja: