tiistai 3. maaliskuuta 2009

Kunnon nainen

Iltalehden sivuilta löytyy tänään malliesimerkki homehtuneiden sukupuoliroolien pönkittämisestä. Lehti on ottanut asiakseen kysyä miehiltä, millainen on hyvä nainen, tai kuten lehti asian ilmaisee: "mitä naisen pitää ehdottomasti osata".

Tuloksena lehti kertoo, että "mies arvostaa perinteistä naista, joka pitää kodin siistinä, hoitaa lapset hyvin ja tekee makoisaa ruokaa". Otsikkoon asia on kärjistetty komeasti: mies haluaa kodinhengettären.




Kysely kertoo ainakin yhtä paljon jutun kirjoittaneen toimittajan ajatusmaailmasta ja lehden linjasta kuin kyselyyn vastanneiden kaksilahkeisten (keitä he ovatkin?) mietteistä. Äänestäjät ovat nimittäin saaneet valita kelpo naisen tuntomerkit ja kyvyt näinkin monipuolisesta valikoimasta: 1. Leipoo pullaa, 2. Pitää koti siistinä, 3. Tehdä hyvää ruokaa, 4. Ommella ja parsia, 5. Hoitaa lapsia, vaihtaa vaippoja, 6. Silittää, prässätä ja mankeloida, 7. Tankata auto, täyttää pissapoika, 8. Sisustaa, 9. Organisoida perheen asiat ja muistaa menot, 8. Huolehtia laskuista ja perheen talouden tasapainosta.

Ei kommentteja: