tiistai 10. maaliskuuta 2009

Työtä tasapuolisesti

Kalenteri täyttyy ja työpöytä hukkuu paperien alle. Silti suusta aina lipsahtaa, että kyllä mä sen voin hoitaa. Ja kyllä mä voin käydä. Ja kyllä mä voin soittaa. Ja hei, ei sun tarvitse siitäkään huolehtia. Töiden jakaminen, hienosti sanottuna delegointi, on monelle vaikea pala.
Harjoittele antamisen iloa ja pohdi esimerkiksi näitä:

Tuntuuko delegointi vaikealta, koska pelkäät jonkun suoriutuvan hommasta sinua paremmin? Älä ryve epävarmuudessa. Urallaan eivät menesty ne, jotka osaavat kaiken, eivätkä etenkään ne, jotka tappavat itsensä työllä. Menestyksen merkki on, kun löytää oikeat ihmiset tekemään oikeita hommia.

Töiden jakaminen tekee hyvää työilmapiirille. Se, että uskallat pyytää apua osoittaa, että luotat työtovereihisi ja annat arvoa heidän ammattitaidolleen. Muista jakaa vastuun mukana myös valta.

Älä kaada kollegoiden niskaan pelkästään likaisia duuneja, vaan uskalla antaa muille myös niitä kiinnostavia ja kivoja projekteja. Houkuttele muut mukaan hommiin korostamalla työn hyviä puolia: tästä on varmasti apua tulevaisuudessa, nyt olisi oiva tilaisuus opetella uusi taito... Yhdessä tekeminen voi olla ihan kivaa, oikeasti.

Lähde: Robert Heller: How To Delegate

Kuva: www.sxc.hu

Ei kommentteja: