lauantai 28. maaliskuuta 2009

Viiniä & juustoa



Meille on tullut tavaksi kokoontua
tyttöporukalla viettämään viini & juusto -iltaa noin kolmen kuukauden välein. Välillä venähtää pidempäänkin, sillä joka tytölle passaavan ajankohdan löytäminen on joskus helvatun hankalaa. Täksi illaksi tapaaminen on onneksi saatu sovittua - kuukauden Facebook-viestirumban jälkeen.

Kokoonnumme vanhalla opiskelijaporukalla. Jotkut meistä ovat jo siirtyneet työelämään, toiset pakertavat vielä viimeisten kurssien tai gradun parissa. Törmäilemme toisiimme arjessa yhä harvemmin. Siksi nämä varta vasten organisoidut mässäilyillat lämmittävät meikäläisen mieltä kovasti.

Viini & juusto -illassa viini ja juusto ovat sivuseikkoja. Tärkeintä on koota vanha porukka taas yhdeksi illaksi yhteen.

Iltamat pidetään milloin kenenkin luona. Emännälle ei koidu illan järjestämisestä kohtuutonta rasitusta, sillä tapana on, että kaikki kiikuttavat pöytään jonkun maistuvan juuston tai pullon viiniä (tai molemmat). Tarjoilupöytä täyttyy useimmiten myös hedelmistä, leivistä ja kekseistä.

Emme maistele viinejä ja juustoja ryppyotsaisesti. Niitä ei tarvitse kommentoida adjektiivein "runsas", "nahkainen" ja "kypsä". Meille riittää esimerkiksi: "tää on hyvää, mikä maistuu vähän jollekin mummoviinalle".



Mummoviinalle maistuu suuren suosion illanistujaisissamme saavuttanut Juustoportin Brandy-pähkinäjuusto, joka on parhaimmillaan juuri juustotarjottimella. Juusto on nimensä mukaisesti maustettu brandylla ja pähkinällä ja sen maku on varsin omaperäinen. Herkkua saa ainakin Stokkan juustotiskistä. Kannattaa kokeilla!

Kuvat: sxc.hu, Juustoportti

1 kommentti:

Marjut Langefeld kirjoitti...

Kiva juttu. Parasta jutussa oli tuo sanonta "mummoviini"...
t. Marjut Langefeld / Weinwelt Langefeld ay