maanantai 9. maaliskuuta 2009

Hunajaista

Ah, hunajassa on jotakin niin kaunista. Kullanväristä, makeantahmeaa ihmeainetta voisi pyöritellä lusikanokassa vaikka kuinka kauan. Se näyttää, tuoksuu ja maistuu ihanalta!
Hunajan hyvän vaikutukset ovat olleet tiedossa kauan, ja arvokkaalla aineella on ollut oma, erityinen sijansa jo muinaisten kulttuurien lääketieteessä ja uskonnoissa.
Ruoanlaitossa ja leivonnassa hunaja antaa herkuille aivan oman arominsa. Hunajalla makeutetut kakut säilyvät mehevinä, marinadit ja kastikkeet saavat uuden maun.


Talvipakkasten koettelemalle iholle hunaja tekee hyvää. Se kuorii, puhdistaa, pehmentää ja kosteuttaa. Saunassa hunaja kannattaa levittää jo löylyssä hetken lämmenneitä hartioita pehmittämään. Lihakset nauttivat ja samalla saa hyvän syyn pötköttää lauteilla vähän tavallista pidempään.

Hunajan tuoteselosteessa ei ole yhtäkään E-kirjainta, vaan se on ehta luonnontuote. Hunaja ehkäisee bakteerien kasvua, joten monet käyttävät ihmeainetta myös haavojen hoidossa. Auringonpolttamaa nahkaakin hunaja rauhoittaa ja viilentää.

Ei kommentteja: